De ultieme indoor fietservaring

Een unieke en slimme fietstrainer die een levensechte fietservaring biedt. In tegenstelling tot traditionele modellen kun je je met de fiets volledig vrij op de band bewegen. De hellingshoek van de band wordt automatisch aangepast aan de echte omstandigheden van de rit voor meeslepende trainingen. Met interactieve functies en platforms zoals Zwift is het een game-changer voor indoor fietsen.

Klant:
Tacx
Diensten:
Conceptontwikkeling, Engineering, Prototyping, Ontwerp voor Productie

Design for manufacturing

De klant had een industrieel, circa 300 kilo wegend prototype. De vraag aan TEKLAB was dit ontwerp door te ontwikkelen tot een demontabel en produceerbaar consumentenproduct. TEKLAB heeft in dit project haar veelzijdigheid getoond. Naast inzet van haar technische expertise heeft TEKLAB een belangrijke rol gespeeld in de aansturing van de elektronicaontwikkeling van dit product.

Image

Bij de ontwikkeling van een product waarbij sprake is van een integratie van vormgeving, techniek en elektronica, is een goed overzicht van het project van groot belang. TEKLAB heeft nauw contact met alle partijen bewerkstelligd waardoor het product verder gedetailleerd kon worden. Naast de ontwikkeling van het product heeft TEKLAB aansluitend voor de eerste producten de assemblage en een assemblagehandleiding verzorgd.


Product ontwikkeling 

Image

TACX Magnum

Een indrukwekkend en mooi vormgegeven fitness toestel die zowel bij het lopen als bij het fietsen een realistische trainingservaring biedt.


Image

Andere projecten

Lockey – Chargervault

Productontwikkeling, Productie & assemblage

Google streetview

Productie & assemblage

Firesense

Productie & assemblage

Ook ondersteuning bij de ontwikkeling van uw product?

Bij TEKLAB hebben wij al meer dan 30 jaar ervaring in de ontwikkeling, productie en assemblage van hoogwaardige producten. Meer weten?