Healthcare support

ViQtor, een innovatie van smartQare, is een 24-uurs monitoringoplossing die bestaat uit een draagbare armband voor continue monitoring van patiëntgegevens. ViQtor is autonoom en draagbaar en biedt voordelen voor zowel patiënten als zorgverleners. De armband wordt comfortabel gedragen aan de bovenarm en is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

Klant:
smartQare
Diensten:
Conceptontwikkeling, Engineering, Prototyping, Ontwerp voor Productie, Productie gereedschap, 0-Serie Productie. 

Image
Image

Creating a simple solution

De ViQtor, kleiner dan een smartphone, is ontworpen om onopvallend onder kleding te worden gedragen. Eerdere pogingen van andere ontwerpbedrijven om voor de ViQtor een draagbare armband te produceren voor 24-uurs tracking, hadden nog niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Image

TEKLAB stond voor de taak om een comfortabele band te maken voor de ViQtor voor 24-uurs monitoring, met de focus op bruikbaarheid en kosteneffectiviteit. Geïnspireerd door smartwatches en wearables voor de gezondheidszorg, maakt de band gebruik van Coolmax stof, een high-tech materiaal dat gebruikers droog en comfortabel houdt door vocht van de huid af te voeren. Door middel van iteratieve ontwerpprocessen en gebruikmakend van hoogwaardige 3D-printing , werd de gewenste oplossing bereikt.



Inspiration form
Wearbles 

Healthcare monitoring 24/7

Nauwe samenwerking met SmartQare, het verwerken van feedback uit de markt en interne tests tijdens de ontwerpfase leidden tot opeenvolgende verbeteringen. Het controleapparaat zelf is compact, meet 94 x 55 millimeter en weegt 100 gram, en kan gemakkelijk aan de bovenarm worden gedragen met een speciale armband. Er zijn verschillende soorten armbanden verkrijgbaar, zodat het apparaat discreet blijft onder kleding.


Andere projecten

Google streetview

Productie & assemblage

Sofis

Productontwikkeling, Productie & assemblage

TrueKinetix

Productontwikkeling

Ook ondersteuning bij de ontwikkeling van uw product?

Bij TEKLAB hebben wij al meer dan 30 jaar ervaring in de ontwikkeling, productie en assemblage van hoogwaardige producten. Meer weten?