Nieuws

Hoe pak je het aan om van een ruw productidee of concept een goed werkend en inzetbaar prototype te maken?

Doel bepalen en testen

Je bent zelf al overtuigd van je nieuwe productidee en dat wil je bevestigen door een (ruw) prototype te kunnen showen en te laten testen door je doelgroep, klanten of een test-instantie. Dit levert altijd bruikbare data op, om zo je product nog beter te maken.

Wat is de juiste aanpak?

Samen met de creative engineers aan de slag binnen het TPP: TEKLAB-Productontwikkelings-Plan. Afhankelijk van wat je al hebt voorbereid pakken we de stappen van het ontwikkelingsproces op. Eerst terug naar de basis en de uitgangspunten goed formuleren en vastleggen, zodat we op 1 lijn zitten. Via ideation en concepting een beperkt aantal opties doornemen, zonodig visualiseren en de meest geschikte kiezen, of hooguit 2 ervan. Deze optie(s) uitwerken en al deels vormgeven in 3D CAD en daarna toewerken naar een, als prototype, maakbaar product.

Welke rol speelt budgettering?

Productontwikkeling vraagt om voldoende financiële middelen. Een inschatting maken van een volledig project is niet echt mogelijk. TEKLAB werkt dan ook met praktische gefaseerde offertes met 1 of 2 fases per keer. Dan blijft het lekker overzichtelijk.

Verbeteringen tijdens het proces!

Productontwikkeling is een heel gaaf creatief proces. Tijdens de eerste fases, en zeker ook nog daarna, komen er altijd weer nieuwe ideeën naar boven. Met onze ervaring weten we dat in goede banen te leiden en het beoogde doel vast te houden.

Aan de slag!

Wil je weten wat de engineers van TEKLAB voor jouw project kunnen betekenen? Maak dan een informatieve afspraak met Thijs ( sales engineer)

TEKLAB| Inspired engineers